Parrot drones zijn zo populair geworden dat het bedrijf een aparte divisie aan drone wijdt in haar onderneming. Tijdens de publicatie van haar meest recente kwartaalcijfers, heeft Parrot aangekondigd een dochteronderneming geheel gewijd aan drones te creëren.

Het rapport laat zien dat 44% van haar omzet in het tweede kwartaal van 2015 te danken is aan de verkoop van Parrot drones. Dit komt neer op een omzet van 30.4 miljoen euro, een stijging van 10.5 miljoen Euro ten opzichte van het tweede kwartaal van 2014. Vorig jaar waren de opbrengsten van drones goed voor 18.1% van de totale omzet. parrot-drones-2015parrot-drones-2015

Groei

In het eerste half jaar van 2015 realiseerde Parrot een groei van 40% ten opzichte van het eerste half jaar van 2014. Uit de kwartaalcijfers blijkt dat de verkoop van drones verantwoordelijk zijn voor deze flinke groei.

Aparte tak

Vanwege deze enorme groei heeft Parrot aangekondigd een aparte dochteronderneming te creëren volledig gewijd aan drones. Niet op een speciale manier, het nieuwe bedrijf wordt simpelweg een aftakking binnen haar huidige organisatie. Op deze manier hoopt het Franse bedrijf één van de 'Pure Players' te worden op het gebied van consumenten-drones.

0 Reacties

    Plaats een reactie