Het concept van de ZANO drone werd eind vorig jaar gepresenteerd via crowdfunding website Kickstarter. Meer dan 12.000 backers zorgden ervoor dat het idee ook daadwerkelijk in productie werd genomen.

ZANO

ZANO is een ultra-draagbare quadcopter die klein genoeg is om in je handpalm te passen. De drone bedien je eenvoudig via je smartphone en zal de selfie-stick voor eeuwig doen laten vergeten. zano-selfie-drone-close-upzano-selfie-drone-close-up

Einde in zicht

Inmiddels werkt Team ZANO al maanden aan de ontwikkeling van haar ZANO drone en het einde lijkt nu eindelijk in zicht te komen. In de laatste nieuws-updates aan de backers van haar Kickstarter-campagne laat Team ZANO zien hoe de drone vliegt, hoe de Android app werkt en hoe haar speciale testopstelling eruit ziet.

Indoor vliegen

In de onderstaande video wordt gedemonstreerd hoe de ZANO vliegt middels handmatige besturing. Via de app kun je ZANO handmatig besturen, dus een externe afstandsbediening heb je niet nodig om te vliegen met de ZANO drone.

Android app

Ook zijn deze week de eerste beelden van ZANO's Android app vrijgegeven. In onderstaande video zie je hoe de Android app eruit ziet en welke functies beschikbaar zijn in de app. Via de app kun je o.a. de hoek van de camera bedienen, kwaliteit en snelheid van de beelden instellen, verlichting beheren en kiezen uit verschillende display-berichten en -iconen.

Quick Launch

Via een simpele druk op de 'Quick Launch'-knop kun je de ZANO eenvoudig laten opstijgen. Ook de landing wordt ingezet door simpelweg op de 'Land'-knop te drukken. In onderstaande video laat Reece van Team ZANO zien hoe dit in de praktijk werkt.

Testopstelling

Team ZANO houdt niet van half werk en beschikt over een speciale testopstelling waar iedere drone snel maar zeer uitvoerig kan worden getest. In plaats van alle duizenden ZANO drones handmatig te testen, heeft Team ZANO een professionele testopstelling waar iedere ZANO drone op verschillende factoren kan worden getest. In combinatie met ingenieuze software controleert de testopstelling of de drone goed functioneert. Zo wordt er getest of de motoren goed gekalibreerd zijn en de GPS-functies naar behoren werken.

Verkrijgbaar

Tot op heden is het nog onbekend wanneer ZANO beschikbaar zal zijn voor het publiek. Het spreekt voor zich dat de eerste ZANO drones worden uitgeleverd aan de duizenden backers alvorens het apparaat voor het grote publiek verkrijgbaar zal zijn. Aangezien volgens eerdere berichten het plan was om de eerste ZANO drones al deze maand te versturen naar de backers, zal het niet lang meer duren voordat de eerst ZANO drones in de handen van de vele fans zullen belanden.

0 Reacties

    Plaats een reactie