Ruim een derde van de eerste 500 ontheffingen voor het commercieel gebruik van drones in de Verenigde Staten zijn toegewezen aan bedrijven uit de makelaardij-sector, zo blijkt uit een studie van USA Today.

Eerste 500 ontheffingen

153 van de 500 ontheffingen, uitgegeven door de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA sinds vorig jaar september, worden gebruikt voor het filmen van onroerend goed. De Association for Unmanned Vehicle Systems International deed onderzoek naar de eerste uitgegeven licencies in de Verenigde Staten.

Commerciële toepassingen

Met 128 toegekende licenties vertegenwoordigt het gebruik van drones voor surveillance de tweede plaats. Luchtfotografie bezet met 125 ontheffingen de derde plaats als populaire commerciële toepassing, gevolgd door de agrarische sector met 106 toegekende ontheffingen en inspecties met 86 ontheffingen. Aangezien sommige ontheffingen voor meerdere doeleinden worden gebruikt is de optelsom van de toepassingen meer dan de in totaal 500 uitgegeven ontheffingen.

Toepassing per staat

Commerciële toepassingen van drones zijn populair in elke regio van de Verenigde Staten. Zo kende de FAA onder meer 70 ontheffingen toe in de staat Californië, 46 ontheffingen in de staat Texas, 40 in Florida, 18 in Illinois en 17 in Arizona. usa-drones-faa-licences-uavusa-drones-faa-licences-uav

Populair

De vraag naar ontheffingen voor het zakelijke gebruik van drones is erg groot in de Verenigde Staten. Op 28 juli j.l. kende de FAA al maar liefst 944 zakelijke ontheffingen toe - met nog duizenden verzoeken in de wacht - terwijl de luchtvaartautoriteit op hetzelfde moment bezig is met het opstellen van gepaste regelgeving voor het gebruik van drones.

Commentaar

De FAA is momenteel druk bezig met de analyse van meer dan 4.500 opmerkingen die zij ontving naar aanleiding van het voorstel voor de nieuwe regelgeving voor drones tot 25 kilogram, welke bekend werd gemaakt in de maand februari eerder dit jaar.

Veiligheid

Met name op het gebied van veiligheid worstelt de FAA nog met onduidelijkheden. Zo wordt er momenteel gekeken naar hoe botsingen tussen drones onderling in het luchtruim kunnen worden voorkomen en hoe men kan ontwijken dat mensen letsel oplopen bij een neerstortende drone indien een piloot het contact met zijn apparaat verliest.

0 Reacties

    Plaats een reactie