Van 19 t/m 23 augustus vindt SAIL 2015 plaats. Tijdens dit populaire 5-jaarlijkse evenement varen honderden prachtige schepen over het Noordzeekanaal naar de IJhaven. De organisatie van SAIL 2015 heeft een duidelijke regel opgenomen in haar huisreglement: drones zijn niet toegestaan. Ook is er volgende week een officieel verbod ingesteld voor vliegverkeer boven de route van IJmuiden naar Amsterdam.

No-fly zones

Om de organisatie van SAIL 2015 vlekkeloos te laten verlopen heeft men een verbod op drones in de huisregels opgenomen. Daarnaast is er een officieel vliegverbod voor drones, luchtballonnen en kleine vliegtuigjes uitgevaardigd. De tijdelijke no-fly zone beslaat de haven van IJmuiden, het Noordzeekanaal en Amsterdam en omgeving. Op de Operational Delp Desk website van het LVNL (Luchtverkeersleiding Nederland) vind je meer informatie over speciale activiteiten in het Nederlandse luchtruim en zijn de no-fly zones per gebied tijdens SAIL 2015 duidelijk aangegeven. drones_vliegverbod_sail_2015_amsterdamdrones_vliegverbod_sail_2015_amsterdam

Prachtige plaatjes

De enorme hoeveelheid schepen die tijdens SAIL over het Noordzeekanaal vaart levert iedere 5 jaar unieke plaatjes op. Met name de indrukwekkende Tallships trekken veel bekijks. Door het vliegverbod mogen er geen drone opnames van SAIL 2015 worden gemaakt. Op het niet naleven van de regels staan fikse boetes.

0 Reacties

    Plaats een reactie