De meeste Britten zijn ze meer dan zat: asociale meeuwen die van geen ophouden weten. Drones moeten volgens Brits gemeenteraadslid Roberts de oplossing bieden tegen het steeds groter wordende probleem.

Besproeien

Het plan is om de drones op pad te sturen naar de nesten van meeuwen en aldaar de eitjes besproeien met een chemisch middel. Door het middel zullen de eieren dan niet meer uitkomen. Voor deze toepassing moet een drone worden ingezet, omdat besproeien met de hand te gevaarlijk is volgens Roberts.

Afschrikken

Het is niet de eerste keer dat drones zouden worden ingezet tegen meeuwen, er wordt al vaker geprobeerd de meeuwen af te schrikken door middel van de op afstand bestuurbare vliegtuigjes. Echter is dit niet altijd succesvol gebleken, de vogels blijken niet altijd onder de indruk te zijn.

Bang

Aanleidingen van het idee van Roberts zijn er meer dan voldoende. De meeuwen stelen eten, pakken telefoons en er is zelfs een schildpad en een hondje overleden na aanvallen van meeuwen. Volgens Roberts zijn de mensen bang, "Iedereen met eten bij zijn gezicht kan in z'n neus of oog worden gepikt". Daaraan voegt hij toe: "Mensen willen niet bang zijn om aangevallen te worden". meeuw2meeuw2

Beschermd

Het idee om drones in te zetten om de meeuweneitjes te besproeien wordt eind deze maand besproken in de gemeenteraad. Aangezien de beesten beschermd zijn, zullen de drones zeker niet zonder slag of stoot de lucht in gaan. Tot die tijd moet Roberts' stadje, en vele andere delen van Groot-Brittannië, het zien te stellen met de onbeschofte stijl van de meeuwen.

0 Reacties

    Plaats een reactie