Een oliepomp verzamelt data over de olie dat uit de grond naar de oppervlakte wordt gepompt en configureert de activiteiten om deze vervolgens efficiënter te behandelen. Een werknemer die een reparatie moet uitvoeren logt in op een mobiel apparaat en download een training video. Drones vliegen uit naar verschillende locaties om het apparatuur op de olievelden te inspecteren en zoeken naar nieuwe plekken om te boren. Dit is een digitaal olieveld, zoals voorzien door de in Houston gevestigde olie producent Occidental Petroleum en in de toekomst moeten alle olievelden er zo uit zien.

Tech-industrie

Wanneer olie maatschappijen jacht maken naar nieuwe ideeën om geld te besparen worden zij steeds meer op de tech-industrie aangewezen. Deze niet-traditionele ideeën kunnen helpen om sneller en beter te werken dan hun concurrenten.

Visie

“Ik denk dat er momenteel enorm veel technologieën beschikbaar en in gebruik zijn in de consumenten wereld, die niet alleen verbetering brengen op de manier waarop wij leven, maar deze kunnen ook invloed hebben op de operationele inefficiënties waar wij tegenaan lopen in de olie velden”, zegt Yanni Charalambous, vice president van Occidental Petroleum. Hij deelde de visie van zijn bedrijf over de toekomst van de olie industrie dinsdag met het publiek dat verzameld was in Houston voor de jaarlijkse innovatie expo georganiseerd door software bedrijf, Landmark.

Geld verspillen

Dalende olieprijzen dwingen de oliemaatschappijen tot bezuinigen en het ontslaan van personeel. Dit lijdt er gelukkig niet toe dat de behoefte naar geavanceerde technologieën afneemt. De ouderwetse manier van werken, waarbij alle rapporten nog steeds op papier staan en waar werknemers veel tijd en geld verspillen door het reizen tussen kantoor en boorvelden, neemt met deze geavanceerde technologieën af.

Investeren

“Als de prijzen nog langer laag blijven, is de enige manier om lage kosten te houden het investeren in technologie en innovatie”, zegt Nagaraj Srinivasan, vice president van Landmark. “Aan het eind van de dag is dit wat verandert aan je vaste kostenstructuur.”

Slimme apparatuur

Ondanks dat Occidental 85 procent minder winst heeft gemaakt in het tweede kwartaal door de prijsdaling van olie, blijft het bedrijf toch investeren en vooruitlopen met het project om voordeel te halen uit de groei in technische en slimme apparatuur. Werknemers worden daarnaast uitgerust met mobiele apparaten waarmee zij vanuit het veld hun rapporten kunnen indienen. olievelden-drones-data-occidental-petroleum-technologie-houstonolievelden-drones-data-occidental-petroleum-technologie-houston

0 Reacties

    Plaats een reactie