Het is niet de eerste drone die iets dropte in een gevangenis, maar waarschijnlijk wel de eerste die zo'n massale ruzie veroorzaakte. In Ohio kwam een drone overvliegen over de binnenplaats van de gevangenis. Plots brak er flinke chaos uit.

Aanleiding

De aanleiding van de ruzie was het pakket wat door de drone werd gedropt. Het ging namelijk om een pakket dat gevuld was met 144,5 gram tabak, 65,4 gram marihuana en 6,6 gram heroïne, zo bleek later. In eerste instantie heerste er onduidelijkheid bij de bewakers, waarom een groot deel van de 100 aanwezige gevangenen op de buitenplaats met elkaar op de vuist ging. Met pepperspray is de situatie onder controle gekregen. Pas later, bij het bekijken van de bewakingsbeelden, werd duidelijk dat het om een pakket drugs ging. De drugs is later in een materiaalruimte gevonden, na een gestructureerde zoekactie in en om het gebouw.

Beveiliging

Het voorval vond plaats op 29 juli. JoEllen Smith, woordvoerster van het Department of Rehabilitation and Correction in de betreffende gevangenis stelt dat het niet de eerste keer is dat de beveiliging op de proef wordt gesteld door drones. "Het is iets waar we zeker van op de hoogte zijn". Volgens haar worden er stappen ondernomen rond bewustmaking en het verbeteren van detecteren van drones. ohio2ohio2

Eerder voorgevallen

Het is zoals gezegd niet de eerste keer dat een gevangenis te maken krijgt met een drone. In Australië, Duitsland, Ierland, Thailand, Griekenland en de Verenigde Staten zijn al eerder drones met smokkelwaar uit de lucht geplukt. Het ging veelal om drugs of mobiele telefoons. Het is dus terecht om te stellen dat het drones een punt van aandacht moeten zijn in en om gevangenissen.

0 Reacties

    Plaats een reactie