Op de crowdfunding pagina Kickstarter kunnen eigenaren van een DJI Phantom 2 Vision+ of een DJI Phantom 3 Professional/Advanced een camera verlengstuk aanschaffen genaamd ‘Swooph’. Het verlengstuk moet ervoor zorgen dat de propellers van de drone of het landingsgestel niet in beeld van de video komt. Dit voorkomt dat je de gemaakte beelden moet bijsnijden om deze uit het beeld te krijgen.

Swooph

Het camera verlengstuk ‘Swooph’ wordt tussen de drone en de gimbal gemonteerd. Om gewicht te besparen beschikt de ‘Swooph’ niet over schakelaars of motors. Wanneer de drone opstijgt zal de camera zich automatisch onder de drone begeven en klapt deze weer in wanneer de drone landt. swooph-camera-gimbal-extender-dji-phantom-2-3-vision-plus-advanced-professional-quadcopterswooph-camera-gimbal-extender-dji-phantom-2-3-vision-plus-advanced-professional-quadcopter

3D Printen

De onderdelen van de ‘Swooph’ zijn gemaakt met een 3D printer. Een verlengkabel zorgt ervoor dat je verder niets aan je bekabeling hoeft te doen. Met een totaal gewicht van 72 gram is het gewicht maximaal beperkt gebleven en gaat dit dus nauwelijks ten kosten van de vliegtijd. Het prototype van de ‘Swooph’ is blauw maar in productie zal het camera verlengstuk in het wit en zwart gefabriceerd worden.

Crowd funding

Om het project te realiseren vraagt bedenker Lance Adams via Kickstarter om het project te ondersteunen. Wanneer het doel van 25.000 dollar bereikt wordt kan de productie beginnen. Op dit moment staat de teller pas op 216 dollar, maar geïnteresseerde kunnen tot 3 september 2015 het project ondersteunen. Een 'Swooph' voor de DJI Phantom 2 Vision+ of DJI Phantom 3 professional/advance kost 30 dollar inclusief verlengkabel.

Hebben?

Het camera verlengstuk genaamd ‘Swooph’ zorgt ervoor dat de propellers en landingsgestel niet in beeld komen van jouw drone video. Wat vind jij van het project? Zou jij de Swooph wel of niet kopen en waarom wel of niet? Geef je mening in de reacties hieronder.

2 Reacties

  1. Evert

    Op zich wel handig, maar zal je net zo stabiel beeld krijgen als wanneer je de gimbal vast maakt aan de drone? En vangt ook meer wind zo denk ik. Maar voor 30 dollar wel het proberen waard misschien.

  2. Sebas

    Klopt, Wat maken die dingen nou uit, Wat als je crasht?

Plaats een reactie