De AtlantikSolar-drone, die onderdeel is van het Europese SHERPA-project, heeft met 81 uur vliegtijd het record verbroken van langste solovlucht ooit. De drone is uitgerust met zonnepanelen waardoor de accu overdag continu opgeladen werd. In de nacht nam het accu percentage af van 100% naar 39%.

Storm

Een aantal uur voordat de landing ingezet zou worden ontstaan er hevige windstoten waardoor de mensen bij het grond station hun spullen vast moeten houden. Er worden winstoten tot wel 60 km/h gemeten. De AtlantikSolar-drone blijft gelukkig onaangetast in de lucht vliegen. drone-atlantiksolar-sherpa-europa-twente-zonnepanelendrone-atlantiksolar-sherpa-europa-twente-zonnepanelen

AtlantikSolar

De AtlantikSolar is ontwikkeld door de Zwitserse universiteit: Eidgenössische Technische Hochschule Zürich, afgekort ETH Zürich.

SHERPA

Het Europese SHERPA-project is een initiatief van verschillende universiteiten uit Europa. Het doel van het SHERPA-project is het combineren van grond robots en drones die helpen bij zoek-en reddingsacties in gevaarlijke omgevingen.

Twente

In oktober 2014 kwamen de deelnemende universiteiten samen op de Universiteit Twente om resultaten van de robots op elkaar af te stemmen.

0 Reacties

    Plaats een reactie