Tijdens de hackers-conferentie DEF CON in Las Vegas werd onlangs de Aerial Assault drone gepresenteerd. De drone is uitgerust met ingenieuze techniek om onbeveiligde netwerken op te sporen en vervolgens data te verzamelen.

Aerial Assault

David Jordan, een roboticus van het Amerikaanse bedrijf Aerial Assault, presenteerde de drone op de hacking conferentie in Las Vegas. Hij zegt dat de drone is uitgerust met een scala aan software die in staat is te zoeken naar zwakke plekken van onbeveiligde draadloze netwerken binnen zijn bereik, de registratie van informatie over de kwetsbaarheden van het netwerk en het bepalen van de exacte GPS-coördinaten van het doelwit. david-jordan-aerial-assult-hacking-dronedavid-jordan-aerial-assult-hacking-drone

Minder veilig

Hackers noemen deze procedure 'penetration testing', dat meestal wordt gedaan door middel van toegankelijke netwerken. Een drone bewapenen met deze software, betekent dat hackers in staat zijn om netwerken op te sporen die niet bestemd zijn voor communicatie met de buitenwereld en daarom meestal minder veilig zijn opgezet.

Hackers conferentie

DEF CON is één van 's werelds grootste hacking conferenties ter wereld, welke jaarlijks wordt gehouden in Las Vegas. De eerste bijeenkomst vond plaats in de zomer van 1993 en dit jaar vond de 23e editie plaats van DEF CON.

0 Reacties

    Plaats een reactie