De aandoenlijke ogende robot uit de science fiction film Star Wars is door vele fans nagemaakt. Er is echter nog één ding wat de vele replica's nog niet kunnen, vliegen. Daar heeft Otto Dieffenbach verandering in gebracht met de allereerste vliegende R2-D2 replica. r2-d2-artoo-drone-flying-comic-con-san-diego-international-hilton-hotel-2015.

Drone

Door een quadcopter in te bouwen vliegt Artoo, die in de films reparaties uitvoert aan een vliegend ruimteschip, vrolijk rond door de lucht. Dieffenbach maakte eerder al verschillende vliegende objecten met drones, maar wilde nu iets maken voor Comic-Con International 2015 in San Diego. Ter ere van de nieuwe Star Wars Episode VII - The Force Awakens, die in december in premiere gaat in Nederland, maakte Dieffenbach de vliegende R2-D2.

Eerste vlucht

Op vrijdag 3 juli werd de vliegende R2-D2 voor het eerst getest. Onder een gespannen blik van de piloot maakt de R2-D2 een perfecte eerste vlucht.

Betere video

Na een succesvolle eerste vlucht moest er een betere video komen. Op 8 juli werd de tweede vlucht vastgelegd met behulp van een andere drone zodat de vlucht van de R2-D2 beter in beeld gebracht kon worden.

Comic-Con International 2015

Het moment was daar toen de R2-D2 voor een publiek van ruim 5000 science fiction-fans op zondag zijn vlucht maakte bij Comic-Con International 2015. Artoo vliegt over het water op weg naar het Hilton hotel waar hij heen en weer vliegt.

Star Wars ruimteschepen

Ook de ruimteschepen uit de Star Wars series doen het goed als drones. Zo werden eerder de T-70 X-Wing, Imperial Star Destroyer, Speeder Bike en Millennium Falcon als drones ontwikkeld.

1 Reacties

  1. dr0nie

    Hahaha dit is zo vet

Plaats een reactie