Het Mid-Atlantic Aviation Partnership (MAAP) is van plan deze maand de eerste commerciële, legale, drone bezorging uit te voeren. MAAP, geleid door Virginia Tech, wacht nog op een definitieve goedkeuring, maar verwacht 17 juli toch echt voor het eerst een bestelling per drone te bezorgen.

Medicijnen

De drone zal een pakket met medicijnen vervoeren naar een bergachtig gebied in het zuidwesten van Virginia. Normaal gesproken duurt het vervoer naar de moeilijk bereikbare plek ongeveer een uur, maar men hoopt de medicijnen met deze dronevlucht in een kwartier bij de patient te kunnen afleveren.

2 drones

De vlucht zal worden uitgevoerd door Flirtey, een startup oorspronkelijk afkomstig uit Australië, maar inmiddels gehuisvest in de Verenigde Staten. Een drone brengt het pakket met medicijnen in eerste instantie naar een afleverpunt, vanuit waar een tweede drone het vervolgens naar de uiteindelijke bestemming zal vliegen. flirteyflirtey

Commerciële drone bezorging

Een van de grootste webshops ter wereld, Amazon, is al langere tijd in de weer met de voorbereidingen voor drone bezorgingen in de Verenigde Staten. De beperkende factor in deze ontwikkeling is momenteel nog de Amerikaanse luchtvaartautoriteit (FAA). Voor een bedrijf als Amazon is het erg belangrijk dat er landelijke wetgeving komt die het gebruik van drones voor de bezorging van bestellingen goedkeurt. Men verwacht dat de FAA binnen een jaar toestemming zal geven om dit soort bezorgingen uit te voeren.

0 Reacties

    Plaats een reactie