De Monumentenwacht Provincie Antwerpen zette deze week als eerste erfgoedbeheerder drones in bij het bekijken van de technische staat van altaren en gewelven van de Sint-Waldetrudiskerk in Herentals, België. Er werd voornamelijk gezocht naar barsten, breuken en vochtplekken.

Steigers

Voordat de drone zijn vluchten kon uitvoeren in de kerk moesten er eerst steigers opgezet worden. Voor de testvlucht maakte de gecertificeerde en gespecialiseerde drone operator van het bedrijf Airview met een cameradrone de kerk in beeld.

Monumentenwacht

De Monumentenwacht uit de Provincie Antwerpen controleert overal in de provincie erfgoed aan de binnen- en aan de buitenkant. Voordat zij drones in konden zetten moest er vaak iemand de kerk in klimmen. Het inzetten van drones is een veel veiligere, goedkopere en snellere oplossing bij de controle van kerken. Door de inzet van drones kan de Monumentenwacht snel stand van zaken op te stellen en kunnen zij direct dringende herstellingen of restauraties die noodzakelijk zijn uitvoeren. drone-inspecteert-sint-waldetrudiskerk-herentals-belgie-monumentenwacht-antwerpendrone-inspecteert-sint-waldetrudiskerk-herentals-belgie-monumentenwacht-antwerpen

0 Reacties

    Plaats een reactie