Bij de Internationale luchthaven Charlotte Douglas, gelegen bij Charlotte in North Carolina, is een drone gespot. Het apparaat vloog veel te dicht bij de luchthaven, waardoor levensgevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Vliegtuig

Terwijl een vliegtuig van U.S. Airways volop in de landing zat, werd er plotseling een drone gesignaleerd door de piloot. Het onbemande vliegtuigje was gevaarlijk dichtbij de vleugel, zo werd geconcludeerd. De piloot lichtte de controletoren in dat de drone op slechts zo'n 30 meter van hen vloog, aan de linkerzijde, "It was just off to our left side, maybe 100 feet away". usairways3usairways3

Inlichten

De drone vloog sowieso te dicht bij het vliegveld, waarvoor de bestuurder de verkeerstoren van het vliegveld had moeten inlichten dat hij aan het vliegen was. Binnen een straal van 5 mijl van een vliegveld, moet dat altijd gebeuren, zo stellen officials.

Drone U

Dat er her en der nog enige onduidelijkheid bestaat over de regels omtrent vliegen met een drone, is wellicht nog wel te begrijpen. Echter zou iedereen die een onbemand vliegtuigje de lucht in stuurt, moeten weten waaraan hij begint. Situaties zoals deze nu bij de luchthaven in North Carolina is voorgevallen, mogen niet gebeuren. Paul Atiken van Drone U, een school voor dronepiloten, licht in onderstaande video nog het een en ander toe omtrent vliegen met een drone.

Regels

Atiken houdt zich dagelijks bezig met het verstrekken van informatie rondom het vliegen met drones. Een van de belangrijkste regels is volgens hem dat je niet boven mensen vliegt of vlakbij vlieghavens, de drone leraar is dan ook erg teleurgesteld dat dit soort dingen toch keer op keer blijven voorkomen. "The number one rule is not to fly over people or near airports. There's no excuse. I am disappointed it's happened again and again", aldus Paul Atiken. atikenatiken

Onderzoek

Helaas was het tot op heden niet mogelijk te achterhalen wie de dronepiloot was die zijn drone gisteren liet vliegen rondom Charlotte Douglas. Wel is het volgens experts belangrijk dat diegene verantwoordelijk wordt gehouden voor zijn daden. Volgens Atiken zou er een flinke straf aan dergelijke acties gekoppeld mogen worden, een gevangenisstraf voor het in gevaar brengen van levens bijvoorbeeld. De FAA doet momenteel nog onderzoek naar het incident.

0 Reacties

    Plaats een reactie