Dronefabrikant DJI organiseert in samenwerking met EpicTV het Rise of the Drones Film Festival. Het initiatief van DJI en EpicTV is een van de eerste drone festivals in de geschiedenis. Enthousiaste videomakers kunnen hun video's t/m 30 september a.s. indienen voor deelname aan het festival. De beste video's maken kans op gave prijzen, waaronder €4.000 euro cash en een DJI Inspire 1 als hoofdprijs. De winnaars van het Rise of The Drones Film Festival 2015 worden op 7 oktober bekend gemaakt.

Categorieën

DJI en EpicTV maken voor hun Rise of the Drones Film Festival onderscheid tussen 4 categorieën. Deelnemers kunnen hun video indienen en prijzen winnen in de categorie 'Beste Film', 'Beste Montage', 'Beste Actie' en/of 'Beste doorlopend shot'. Valt een video in alle categorieën in de prijzen, dan kan de maker tot wel €20.000 euro aan prijzengeld winnen. Er wordt o.a. gekeken naar originaliteit, verhaallijn, creativiteit en montage skills. Alle regels en uitleg zijn te vinden op de website van EpicTV.

Eisen deelname

Er worden voor deelname aan het Rise of the Drones Film Festival enkele eisen gesteld aan de deelnemende drone video's. Zo mag de drone opname niet langer duren dan 8 minuten en mag er geen gebruik gemaakt worden van auteursrechtelijk beschermde muziek. Elke videomaker mag maximaal 5 video's indienen. De winnende video's worden op 9 oktober in Londen en op 10 oktober in Chamonix, Frankrijk getoond.

EpicTV

EpicTV is een online TV-zender die voornamelijk extreme sports video's uitzendt via haar website, YouTube en andere online kanalen. Via EpicTV bekijk je gave actiefilmpjes, nieuwsberichten en interviews met surfers, snowboarders, skateboarden, mountainbikers enz. De samenwerking met DJI is niet vreemd; vele actiesporters maken al gebruik van de mogelijkheden van DJI drones om hun stunts en capriolen te filmen. Deze drone video's zijn regelmatig te zien via EpicTV. dji_epictv_drone_filmfestivaldji_epictv_drone_filmfestival

0 Reacties

    Plaats een reactie