Een drone heeft een cruciale rol gespeeld in een reddingsactie van de brandweer. 2 jongens in nood midden op een woeste rivier, kregen door middel van een drone een zwemvest toegeworpen.

Rivier

De twee Amerikaanse jongens waren aan het varen met een opblaasbare band op de Little Androscoggin River in Mechanic Falls, Maine, tot deze omsloeg. De tiener en een jongere jongen werden overvallen door de sterke stroming en strandde vervolgens op een rots, in het midden van de rivier. De brandweer moest eraan te pas komen om het duo te kunnen redden. rivier1rivier1

Drone redding

Terwijl een reddingsteam zich klaarmaakte om het water in te gaan, liet de brandweercommandant van Auburn (een plaats in de staat Maine), Frank Roma, zijn drone opstijgen. Aan de drone was een touw vastgemaakt. Met de drone werd naar de jongens gevlogen, die vervolgens door middel van het trouw een reddingsvest naar zich toe konden trekken.

Reddingwerkers

Brandweercommandant Roma bleek per toeval een drone in zijn auto te hebben liggen en heeft deze dan ook meteen ingezet. "The drone just happened to be in my vehicle and it was one of those times where the application fit the moment." Daaraan voegt hij toe dat het voor de brandweer prioriteit had om de oudere knul van een reddingsvest te voorzien, voor het geval hij in het water zou glijden, "Our first priority was getting the older boy a life jacket in case he slipped into the water". De jongere jongen was al voorzien van een reddingsvest en hij zou eerst door de reddingswerkers uit zijn benarde situatie worden gehaald. De nood van het vest voor de oudere jongen was dus hoog, aangezien hij in de tussentijd nog van de rots af zo kunnen glijden. rivier2rivier2

Op het droge

Uiteindelijk is eerst het jongere kind op het droge geholpen en kon daarna ook de tiener worden gered. Beide avonturiers hadden het wel koud na de 2 uur durende spannende situatie, maar waren ongedeerd. Brandweercommandant Frank Roma wil de eer vooral bij de brandweermannen houden, "they were the real heroes".

2 Reacties

  1. wim

    Wat een mooi werk

  2. Mart Jans

    Te gek toch als hulpdiensten op zo'n manier gebruik kunnen maken van drones!

Plaats een reactie