De spelersgroep van ADO Den Haag zal vandaag tijdens het trainingskamp in Leende van bovenaf gefilmd worden met een drone. Het onbemande luchtvaartuig, uitgerust met camera, zal bij de avondtraining worden gebruikt en vliegt over de velden van sportpark de Groote Speel van voetbalclub DOSL. De drone is eigendom van Randell Fraser, de zoon van trainer Henk Fraser.

Videoanalist

De beelden van de drone zullen vanaf de zijlijn door videoanalist Marvin van der Valk live worden bekeken op de laptop. Achteraf gaan de beelden gebruikt worden door de staf en spelers om een goed beeld te krijgen van de training.

Jeugd

Henk Fraser verteld dat drones eerder al eens zijn ingezet bij de jeugd teams van de Haagse club. De opnamen geven een andere kijk op de trainingen, vooral omdat je alles in beeld kan vangen. Er ontstaan regelmatig discussies met de spelers over de te grote afstanden bij het verdedigen, of de aanvallers wel op tijd zijn bij de eerste paal, tweede paal of de zestien wanneer de voorzet komt. Dit kan nu eenvoudig in kaart gebracht worden door de beelden van de drone.

Overlast

Het zoemende luchtvaartuig zal volgens Fraser geen overlast veroorzaken op de training. De drone zal op een hoogte van 30 meter vliegen. Trainer Henk Fraser en zijn zoon Randell Fraser duiken regelmatig met hun drone de natuur in en genieten volop van hun gezamenlijke drone hobby. ado-den-haag-drone-training-trainingskamp-videoanalist-henk-fraserado-den-haag-drone-training-trainingskamp-videoanalist-henk-fraser

0 Reacties

    Plaats een reactie