Het afgelopen weekend zijn er op een strand in Noord-Carolina, USA twee incidenten voorgevallen met haaien. Twee tieners verloren kort na elkaar ledematen die door een haai werden afgebeten. De incidenten vonden binnen 90 minuten van elkaar plaats aan hetzelfde strand. Volgens aanwezigen hadden de bevoegdheden te weinig tijd om na het eerste incident het gehele strand af te sluiten. Drones kunnen echter een goed gereedschap zijn om de aanwezigheid van haaien in een vroeg stadium waar te nemen waardoor de autoriteiten vroegtijdig actie kunnen ondernemen.

Seal Beach

De strandwachters op Seal Beach, Californië maken gebruik van de nieuwe DJI Phantom 3 Professional om de haaien in een vroeg stadium waar te nemen. De drone vliegt op grote hoogte en is opzoek naar schaduwen in het water. Wanneer de strandwachters wat spotten laten zij de drone lager vliegen om waar te nemen wat er zich in het water bevindt en in welke richting het zich begeeft.

Strandwachter

Hoofd strandwacht Joe Balley verklaarde tegenover CBS dat hij op maandag ochtend kleine haaien die niet agressief zijn heeft gespot. Zij hangen wel borden op dat het gevaarlijk kan zijn om in het water te gaan maar wanneer er echt grote en agressieve haaien gespot worden dan zal het water voor publiek direct gesloten worden. Dit is een voorbeeld van dat een drone een zeer nuttige tool is en levens kan redden. haaien-amerika-californie-south-beach-north-carolina-drone-dji-phantom-3-professionalhaaien-amerika-californie-south-beach-north-carolina-drone-dji-phantom-3-professional

1 Reacties

  1. Sjorsske

    wel vet om drones op dit soort manieren te gebruiken

Plaats een reactie