Drones moeten wetenschappers gaan helpen om een beter beeld te krijgen van ziekte uitbraken door muggen. Microsoft probeert drones te leren om ziekte uitbraken door de kleine zoemende insecten in kaart te brengen. Door muggen te vangen kunnen drones wetenschapper deze onderzoeken waardoor zij leren hoe zij moeten reageren op de manier waarop ziektes epidemieën worden.

Project Premonition

De onderzoekers aan het 'Project Premonition' zullen de bloedmonsters van de muggen onderzoeken om te kijken of zij ziektes dragen van dieren die zij hebben gebeten of ziektes die zij zelf dragen. Door te weten wat voor ziektes er rondgaan in het wild kunnen de wetenschappers de kans op uitbraken en epidemieën verkleinen.

Drones

Op dit moment is het erg moeilijk om handmatig dit soort data van dieren in het wild te verzamelen. Drones kunnen hier verandering in brengen. Microsoft heeft aangegeven deze drones niet zelf te maken maar zij passen consumenten drones aan zodat deze autonoom kunnen vliegen.

Toekomst

Het team is in maart naar Grenada gegaan om te zien of zij een drone konden gebruiken om muggen te vangen en te vervoeren. Over 5 jaar hoopt het team een drone te hebben die dit werk automatisch kan doen. muggen-microsoft-drones-verspreiding-ziektes-quadcoptermuggen-microsoft-drones-verspreiding-ziektes-quadcopter

0 Reacties

    Plaats een reactie