Tech-fabrikant Intel, bekend van zijn chips en microprocessoren, heeft tijdens het licht- en muziekfestival Vivid in Australië 's-wereld eerste 'Game of Drones' installatie gebouwd. De cilindervormige arena staat op Martin Place, middenin het zakelijk district van Sydney. Omstanders kunnen het drone-spel met 6 personen tegelijkertijd spelen, waarbij het doel is om als eerste een obstakel bovenin de arena te bereiken. .

Approved airspace

Alle nieuwsgierige omstanders kunnen meedoen met 'Game of Drones'. De deelnemers gebruiken Microsoft Surface tablets om de drones te besturen. De bewegingsvrijheid is echter wel beperkt; het is alleen mogelijk om naar boven en beneden te vliegen. Ook is elke drone gelinked met een computer die precies weet waar een drone zich in de arena bevindt. Zo kan voorkomen worden dat de drone tegen de omringende netten of het obstakel vliegt. Ook zorgt deze GPS-software ervoor dat de drones niet tegen elkaar aanbotsen. Zo kunnen toeschouwers het drone-spel veilig aanschouwen. De arena is door de getroffen maatregelen door de Australische overheid verklaard als 'approved airspace'.

Hulp van expert

Om het drone-spel tijdens Vivid Festival te realiseren, kreeg Intel hulp van de bedrijven LiveWorks, Droneheadz en Robotic Systems. De ontwikkeling van het spel nam 3 maanden in beslag en de daadwerkelijk opbouw op Martin Place duurde 5 dagen, licht director van LiveWorks Rob Marson toe tijdens een interview met Sky News. "De meeste mensen hebben geen idee van de complexiteit van dit project en de techniek die er achter schuilt", aldus Marson.

Vivid Festival

Vivid is een jaarlijks licht- en geluidsfestijn in Sydney. Gedurende 18 dagen zijn er door de stad unieke lichtsculpturen en shows te bekijken. Het Sydney Opera House, de Sydney Harbour Bridge en het Museum of Contamporary Art zijn voorbeelden van iconische gebouwen die letterlijk 'in de schijnwerpers' staan tijdens het festival. Dit jaar vond Vivid plaats van 22 mei t/m 8 juni 2015. vivid_festival_sydneyvivid_festival_sydney

0 Reacties

    Plaats een reactie