Google Inc heeft een patent gekregen voor het gebruik van drones voor het verstrekken van medische dienstverlening in noodsituaties.

Patent

Patent 9,051,043, toegewezen op 9 juni 2015, beschrijft het gebruik van onbemande vliegtuigen voor de voorziening van medische noodhulp. Volgens Google worden de drones op verschillende wijzen geconfigureerd voor verschillende situaties.

Drones

Een vloot met drones kan worden ingezet in een stad of regio. De drones kunnen op afstand communiceren met bijvoorbeeld mobiele telefoons. Volgens Google kan de persoon in nood (of anderen) verzoeken om deze vliegende hulpdienst.

Patient

De drones zouden een persoon met een verstikking of een hartstilstand kunnen helpen. Het onderliggende ondersteuningssysteem kan worden geconfigureerd dat de juiste drone wordt gestuurd op basis van de behoefte van de persoon in nood. drones-google-inc-patent-2015drones-google-inc-patent-2015

Verzoek

Google diende het verzoek voor het patent in op december 2012 met ondersteuning van McDonnell Boehnen Hulbert & Berghoff LLP of Chicago.

Patenten

Natuurlijk wil het patent niet zeggen dat Google daadwerkelijk aan de slag gaat mijn zijn 'ambulance drones'. De zoekmachinegigant ontving vorige jaar maar liefst 2.190 patenten. De enige andere Amerikaanse bedrijven die vorig jaar meer patenten hebben aangevraagd waren International Business Machines Corp en Microsoft Corp.

0 Reacties

    Plaats een reactie