Een aantal maanden geleden kwam al naar buiten dat Google Titan internetdrones zou gaan introduceren in 2015. Een van de experimenten die momenteel wordt uitgevoerd met de drones is uitgelopen op een crash.

Crash

In de Amerikaanse staat New Mexico is een van de zonnevliegtuigen van Google neergestort. Het voorval wat tijdens een testvlucht op 1 mei plaatsvond, wordt nu onderzocht door de Amerikaanse autoriteiten. Het ongeluk gebeurde vlak na het opstijgen. Gelukkig zijn er geen gewonden of doden gevallen bij het ter aarde gaan van het vliegtuig met een doorsnede van 50 meter.

Technisch hoogstandje

Ondanks de crash worden wel vorderingen geboekt in het project van Google. Zoals een van de woordvoerders van Google toelichtte, gaat het bouwen van nieuwe technieken nooit soepel. Uiteindelijk zal de drone gaan fungeren als een soort van sateliet, welke internet levert op plaatsen waar het bereik slecht is. De Solara 50, waar het in dit geval om gaat, heeft vleugels welke zijn ingelegd met zonnepanelen. Naar verwachting zou het technische hoogstandje vijf jaar lang non-stop kunnen vliegen. titandronecrash2titandronecrash2

2 Reacties

  1. Thijs_

    Gelukkig direct na het landen gebeurd. Een apparaat met 50 meter doorsnede kan voor flinke schade en verwondingen zorgen!

  2. Thijs_

    haha oeps, opstijgen natuurlijK! ;)

Plaats een reactie