Minimaal drie teams van de Amerikaanse National Football League (NFL) gebruiken drones voor het filmen van hun trainingen. De inzet van drones door de NFL teams is ook door de Federal Aviation Administration (FAA) niet onopgemerkt gebleven.

NFL

Volgens Bloomberg onderzoekt de FAA momenteel het gebruik van drones door teams van de Cowboys, Giants en Patriots. Aangezien de inzet van de onbemande vliegtuigen voor commerciële doeleinden is, dienen de betreffende teams over een ontheffing te beschikken.

FAA

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit verklaart reeds contact te hebben met de Cowboys om de normale gang van zaken kenbaar te maken die nodig is voor de commerciële inzet van drones. De FAA zal ook spoedig in contact treden met de Giants en Patriots om beide teams op de hoogte te stellen van de reguliere procedure. nfl-football-drone-drones-uavnfl-football-drone-drones-uav

Ontheffing

Geen van de teams beschikken momenteel over de benodigde ontheffingen. Voor het gebruik van drones binnenshuis is geen toestemming nodig, maar zodra drones voor commerciële doeleinden in de buitenlucht worden ingezet, is een ontheffing vanuit de FAA vereist.

Legaal

Ook zonder directe toestemming kunnen de teams drones inzetten voor de analyse van hun spel. Zolang de drones worden bestuurd door een bedrijf dat beschikt over een ontheffing, is de inzet van de onbemande vliegtuigen legaal.

2 Reacties

  1. dr0nie

    Ik denk tochh wel dat iedereen die een drone voro zoiets gebruikt, echt wel weet wat de regels zijn. maar als je dus net doet of je t niet weet, maakt het niet iut?

  2. wim

    Nou ik kan me voorstellen dat in het begin van zo'n fase van nieuwe regels en dergelijke, de FAA gewoon tot overleg overgaat met partijen als deze. Hoewel iedereen die een drone gaat gebruiken, zich natuurlijk dient in te lezen in de regelgeving.

Plaats een reactie