Lucky7Drones, het drone-bedrijf uit Huntington Beach dat begin juni een vervelende ervaring had met een buurtbewoner, heeft officieel aangifte gedaan bij de politie. Op 3 juni vloog Mike Luzanksy, eigenaar van Lucky7Drones, in het bijzijn van paar collega's met een DJI Phantom 3 Professional op straat. Het team wilde een video maken over hoe men wijzigingen in de besturingsapp kan doorvoeren. Vervolgens benaderde een dronken buurman de drone en sloeg de DJI met een waarde van $1350 dollar met een T-shirt uit de lucht. Nu Lucky7Drones officieel een aanklacht heeft ingediend, is de dronken buurman juridisch aansprakelijk voor zijn gedrag. In Californië wordt het plegen van vandalisme met als gevolg schade t.w.v. meer dan $900 dollar gezien als een zware misdaad. Lucky7Drones geeft aan dat de politie tijdens het incident ter plaatse is geweest en dat de dader de kans kreeg om nuchter te worden. De volgende dag werd hij geacht contact op te nemen met Lucky7Drones om de schade te vergoeden, maar tot op heden is dat nog gebeurd. Ook pogingen om zelf contact om te nemen met de meneer in kwestie zijn tevergeefs gebleken.

Bang voor spionage

In de opnames van het incident hoor je de man tegen het team van Luck7Drones zeggen: 'Als dat ding boven mijn huis vliegt, word ik pissig'. Agent Jennifer Marlatt, werkzaam bij de Huntington Beach Police Department, geeft aan dat de man tegen de politie heeft gezegd dat zijn identiteit recentelijk is gestolen en dat de drone hem hierdoor extra nerveus maakte. 'Hij wilde niet dat iemand hem bespioneerde', aldus agent Marlatt. Ook geeft de politieagente aan dat er tot nu toe nog geen arrestatie is uitgevoerd. dronken_buurman_slaat_dji_drone_neerdronken_buurman_slaat_dji_drone_neer

Meer bewustzijn

Lucky7Drones.com is een online webshop, gespecialiseerd in de verkoop van drones en accessoires. Het bedrijf is onlangs van Las Vegas naar Huntington Beach verhuisd en onderzoekt daar de mogelijkheden om een winkel te openen. 'Op dit moment proberen we meer bewustzijn bij de mensen te creëren over drones en dat het niet OK is om ze zomaar kapot te maken' aldus Luzansky.

YouTube video

Begin juni verscheen het filmpje waarin een dronken buurman de DJI Phantom 3 Professional van Lucky7Drones met een T-shirt de lucht uit mept op YouTube. De video is inmiddels bijna 400.000 keer bekeken. In de reacties op de video wordt volop gediscussieerd over het incident.

1 Reacties

  1. An Tidrone

    Veel mensen zullen pissig worden als er straks in Belgie boven privegrond mag gevlogen worden. Waarom dan nog tuinmuurtjes nodig?

Plaats een reactie