De Amerikaanse zender Fox Sports betaalt zo'n $100 miljoen per jaar om de evenementen van de Amerikaanse Golf Federatie te mogen uitzenden. Tot deze evenementen behoort ook de U.S. Open, een jaarlijks terugkerende wedstrijd waarbij de beste golfspelers ter wereld het tegen elkaar opnemen. Om de golfwedstrijden goed in beeld te brengen, maakt Fox dit jaar voor het eerst gebruik van drones. De US Open Golf vindt van 18 tot 21 juni op de Chambers Bay golfbaan in Tacoma, Washington.

Vogelperspectief

Fox-Sports maakt dit jaar voor het eerst gebruik van de mogelijkheden van drones om golfwedstrijden tijdens de U.S. Open te filmen. De introductie van drones moet er voor zorgen dat de kijker thuis zich nog meer bij het spel betrokken voelt. "We gaan proberen om de kijker te laten denken dat hij zelf op de golfbaan staat", zegt Fox producer Mark Loomis. 'We proberen meerdere dimensies van de greens uit te lichten, het geluid vanaf de golfbaan beter naar voren te laten komen en de kijker thuis de golfbaan vanuit het perspectief van de golfspelers te laten zien'. Om dit mogelijk te maken zet Fox Sports o.a. 2 drones in, die met mooie fly-over beelden de kijkers een vogelperspectief van de golfbaan kunnen geven. golfer_by_dronegolfer_by_drone

Helivideo

De drones die tijdens de US Open worden ingezet, ook wel de 'Superbowl van de golfsport', worden verzorgd door het bedrijf Helivideo uit Austin, Texas. Helivideo zet een team van 4 man in tijdens het evenement en neemt meer dan $1 miljoen dollar aan uitrusting mee. Er wordt gebruik gemaakt van een DJI Spreading Wings 1000 om het toernooi vanuit de lucht in kaart te brengen. Helivideo is een van de 6 bedrijven die afgelopen september toestemming kreeg van de FAA om commerciële dronevluchten uit te voeren en heeft al vaker samengewerkt met Fox Sports tijdens bijv. de Monster Energy AMA Supercross Series afgelopen maart. drones_chamberbay_usopen_2015_helivideodrones_chamberbay_usopen_2015_helivideo

Geavanceerde camera-technieken

Naast de inzet van drones brengt Fox Sports dit jaar nog meer technolgische hoogstandjes naar de U.S. Open. Zo wordt er gebruik gemaakt van 4K Flex camera's die prachtige slow-motion beelden maken en zorgen tee-cams ervoor dat de swings van de golfers van dichtbij kunnen worden geobserveerd. Op afstand bestuurbare RC auto's uitgerust met HD-camera rijden continu over het parcours om alle spannende gebeurtenissen van dichtbij te filmen.

U.S. Open Golf 2015

De U.S. Open vindt dit jaar plaats op de Chambers Bay golfbaan in University Place, Washington, vlakbij de stad Tacoma in het noord-oosten van de Verenigde Staten. Van deze golfbaan werden al eerder drone-opnames gemaakt, zoals in onderstaande video te zien is. Het is voor het eerst dat het toernooi in de staat Washington wordt gespeeld. Het toernooi vindt plaats van 18 tot 21 juni. De finale wordt traditiegetrouw op de 3e zondag van juni gespeeld, dezelfde dag als Vaderdag. De Duitser Martin Kaymer won vorig jaar het toernooi.

0 Reacties

    Plaats een reactie