De Amerikaanse filmmaker Sam Cossman maakt ongelofelijke beelden van de meest actieve lavameren ter wereld. De 33-jarige avonturier maakt daarbij gebruik van zijn DJI Phantom drone die hij van zijn sponsor DJI heeft gekregen. Met de software van Pix4D heeft Cossman en zijn team het allereerste 3D-model gemaakt van een vulkanisch lava meer. Daarnaast is Cossman zelf in de vulkaan krater Marum geklommen met een speciaal ontwikkeld hitte werend pak. virtuele-vulkaan-pix4d-dji-phantom-quadcopterAllereerste 3D-model gemaakt van een vulkaan.

Hitte

Om Cossman tegen de extreme hitte te beschermen is er een speciaal pak voor hem ontwikkeld. Het pak kan een temperatuur tot 1648 graden Celsius weerstaan. Cossman beschikte daarnaast over een aantal biometrische sensoren en ging met dit alles abseilend de hete krater in. sam-cossman-drone-vulkaan-lava-meer-quadcopter-dji-phantom-groensam-cossman-drone-vulkaan-lava-meer-quadcopter-dji-phantom-groen

Doel

Het doel van het project van Cossman en zijn team, is om te begrijpen hoe microbieel leven zou kunnen bestaan en koloniseren in externe omgevingen. Om dit te doen moest de filmmaker dus zijn leven riskeren en de vulkaan ingaan.

2 Reacties

  1. Arie

    Wow!!

  2. Sjorsske

    Wooooo dan ben je een waaghals! Hitte werend pak of niet… mij niet gezien. maar wel vette beelden!

Plaats een reactie