DJI, bekend vanwege haar populaire Phantom drones, kondigt vandaag de M100 ontwikkelaars-drone aan. Het reeds uitgelekte nieuws wordt nu ook officieel bevestigd door de Chinese fabrikant. dji-matrice-100-quadcopter-drones.

DJI M100

De M100 is een quadcopter bedoeld voor ontwikkelaars welke inzetbaar is voor vele toepassingen. Naast luchtfotografie kan DJI's M100 worden ingezet voor luchtfotografie, inspecties en alle andere toepassingen die je zou kunnen bedenken.

Ontwikkelaarsdrone

DJI's nieuwste quadcopter is primair niet bedoeld als consumentendrone zoals de drones uit haar Phantom serie. De DJI Matrice M100 is bedoeld voor ontwikkelaars om hardware en software te testen. De quadcopter beschikt hiertoe over meerdere communicatiepoorten, voedingsaansluitingen en uitbreidingsslots. Hierdoor is het extra makkelijk om extra hardware of bijvoorbeeld extra accu's toe te voegen. dji-matrice-100-quadcopter-drone-sensorsdji-matrice-100-quadcopter-drone-sensors

Volledig configureerbaar

De M100 kan volledig naar eigen wens worden uitgebreid. Zo kan het apparaat worden voorzien van DJI's Lightbridge technologie waarmee het mogelijk is om digitale video live naar de grond te streamen. Daarnaast kan de M100 ook ook gebruikt worden in combinatie met de Zenmuse X3 camera en gimbal.

Ontwikkelaars

De keuze voor de toepassing van de M100 bepaalt de klant (of ontwikkelaar) zelf. Via deze uitbreidbare drone hoopt DJI ontwikkelaars aan te sporen om zelf toepassingen te bedenken en software te ontwikkelen waarvoor de M100 kan worden ingezet. dji-matrice-100-quadcopter-drone-flyingdji-matrice-100-quadcopter-drone-flying

Drone apps

DJI lijkt zich goed te realiseren dat er meer nodig is dan alleen goede producten om de wereldwijde nummer 1 positie te behouden. Met de populariteit van Apple's app store als goede voorbeeld hoopt DJI met de M100 een zelfde platform te willen creëren.

Concurrenten

Niet alleen DJI beseft dat de hulp van ontwikkelaars onmisbaar is, maar ook haar Amerikaanse concurrent 3D Robotics zit niet stil op dit gebied. 3D Robotics introduceerde dit voorjaar Dronekit, een Application Programming Interface (API) voor drone app ontwikkeling. dji-guidance-systeemdji-guidance-systeem

DJI Guidance

Naast de nieuwe quadcopter bevestigde DJI ook de geruchten over haar Guidance System. Dankzij ultrasone sensoren en stereo camera's aan de vier zijkanten en de onderzijde van het voertuig, herkent het systeem objecten binnen een straal van 20 meter. Hierdoor stopt de drone automatisch als hij binnen een vooraf ingestelde afstand van bijvoorbeeld personen, gebouwen of beplanting komt. dji-guidance-system-cars-avoiddji-guidance-system-cars-avoid

Volledig autonoom vliegen

Volgens DJI moet het in de toekomst mogelijk zijn om met haar Guidance systeem een drone automatisch objecten te laten ontwijken om vervolgens zijn originele koers te herpakken. Met de introductie van haar Guidance systeem zet DJI een stap in de richting van slimmere drones die volledige autonoom kunnen vliegen.

Prijzen

De Matrice M100 is vanaf eind deze maand leverbaar en heeft een prijskaartje van $3.299,-. DJI's Guidance System is optioneel verkrijbaar voor $999,-.

1 Reacties

  1. Erik

    Hier wachtte ik al een tijdje op en volgens mij ben ik niet de enige. We gaan nu echt zien dat drones zelf kunnen handelen in moeilijke situaties. Ik denk ook dat we deze functies gaan terug zien in post bezorg drones. Veiligheid blijft toch een ding bij drones, maar op deze manier komen we er wel! Super!

Plaats een reactie