Boeing heeft succesvol een patent verkregen op het gebied van drones. De Amerikaanse vliegtuigfabrikant heeft vanaf heden exclusief eigendomsrecht op een uitvinding waarbij opblaasbare drones in de lucht kunnen worden opgeladen. De drones van Boeing zijn namelijk uitgerust met een soort ketting die in contact kan staan met een energiebron op de grond. Dit bijzondere stukje techniek is uitgevonden door James Childress en John Viniotis. boeing_patent_deliverydrones_midair.

Toepassing in dagelijks leven

Je zou denken dat de uitvinding van Boeing enkel interessant is voor bijvoorbeeld militaire toepassingen, maar niets blijkt minder waar. Ook in dagelijkse scenario's kan de oplaadtechniek handig van pas komen. Zo kunnen pizza bezorgdrones in de lucht blijven hangen terwijl ze via contact met het pizza-restaurant worden opgeladen, en sneller vertrekken wanneer er een order van een klant binnen komt. boeing_patent_charge_drones_midairboeing_patent_charge_drones_midair

Meerdere energiebronnen

Het patent van Boeing laat zien dat de opblaasbare drones niet enkel door een energiebron op de grond opgeladen kunnen worden. Ook wanneer de drone in verbinding staat met bijvoorbeeld een boot, vliegtuig, auto of zelfs luchtballon is het mogelijk om de drone op te laden. Wat Boeing precies van plan is met het succesvol verkregen patent is nog niet bekend.

1 Reacties

  1. Danny

    Welcome to the future :)

Plaats een reactie