Sinds de komst van de DJI Inspire 1 quadcopter eind vorig jaar, vragen velen zich af hoe de camera van de Inspire 1 zich verhoudt met een GoPro Hero 4. Gelukkig nam Provideo Coalition de proef op de som en testte de kwaliteit van de camera's van de DJI Inspire 1, DJI Phantom 3 and GoPro Hero4 Black.

Beeldkwaliteit

DJI Inspire 1: 4K DJI Phantom 3 Professional: 4K DJI Phantom 3 Advanced: 1080p/60 GoPro Hero4: 4K De camera van de Phantom 3 Advanced heeft in dit rijtje de minst favoriete stats, maar het beeld is zeer vergelijkbaar met het beeld van de camera's van de Pro-versie en Inspire 1. drones-gopro-hero-4-camera-inspire-1-phantom-3drones-gopro-hero-4-camera-inspire-1-phantom-3

Phantom 3 vs Phantom 2

De camera van de Phantom 3 is een grote stap voorwaarts in vergelijking tot zijn voorganger de Phantom 2 Vision+. Dankzij de DJI Pilot app (voor iOS en Android) kun je camera instellingen beheren en schakelen tussen foto en video gedurende de vlucht; iets wat nog steeds niet mogelijk is met een GoPro.

Test

De test werd uitgevoerd op een zonnige, maar windige dag met windsnelheden van ongeveer 10 m/s. De drones werden op een rijtje op een tafel gezet met alle camera's in dezelfde richting. Gelijktijdig werden er opnames gemaakt met de volgende camera's: • DJI Inspire 1 • DJI Phantom 3 Professional • DJI Phantom 3 Advanced • GoPro Hero4 (5.4mm lens upgrade) foto-gopro-hero-4-camera-inspire-1-phantom-3foto-gopro-hero-4-camera-inspire-1-phantom-3

Foto

Op de bovenstaande foto's zie je dat de foto van de Phantom 3 Advanced net iets scherper is en iets meer contrast heeft dan de foto's van de Phantom 3 Professional. Als je klikt op bovenstaande foto dan krijg je de foto in origineel formaat te zien.

Video

Zoals je kunt zien in de video, alle camera's registreren in een vergelijkbare beeldkwaliteit. De 4K beelden van de Inspire 1 en Phantom 3 Professional zijn vrijwel identiek. De Phantom 3 Advanced neemt op in 1080p/60 video en dat is alles wat je nodig hebt voor een kwalitatieve videoproductie voor bijvoorbeeld YouTube; indrukwekkend voor nog geen 1.000 euro!

0 Reacties

    Plaats een reactie