UAVDirect, een online droneshop uit de Amerikaanse staat Texas biedt vanaf heden een exclusieve DJI Inspire 1 aan. De drone is uitgerust met een infrarood mapping systeem. Dankzij de speciale infrarood camera (NDVI) kunnen landbouwers zien in een infrarood spectrum, waardoor nauwkeurige meting van de vegetatie en de behoeften van een landbouwgebied aan voedingsstoffen, pesticiden en water mogelijk is. drone-agricultural-nvdi-view.

Techniek van de toekomst

Samen met een toonaangevend bedrijf in de infrarood industrie ontwikkelde de Amerikaanse droneshop deze techniek. Dankzij deze nieuwe toepassing kunnen agrariërs eenvoudig en relatief goedkoop maximale resultaten behalen. Naar verwachting zal het gebruik van drones in de agrarische sector sterk toenemen de komende jaren.

Precisielandbouw

De speciale camera maakt het mogelijk om te analyseren welke gebieden met gewassen lijden aan hittestress, droogte of gebrek aan voedingsstoffen. Deze analyse kan ook met het blote oog uitgevoerd worden, maar veel effectiever met behulp van drones en speciale computersoftware. Beeldverwerking via computers is niet alleen razendsnel, maar kan exact vertellen welk gebied welke hoeveelheid dosering van welk type middel nodig heeft. photo_stitching_analysis_pix4d_softwarephoto_stitching_analysis_pix4d_software

Prijs

UAVDirect biedt vanaf heden een complete DJI Inspire 1 drone uitgerust met IR / NVDI customization, 3 extra batterijen, 64GB SD kaart, anenometer en Nividia Shield 16GB Pre-loaded aan voor de prijs van 6.899 dollar. Deze nieuwe Inspire 1 set maakt precisielandbouw vanaf heden betaalbaar en gebruiksvriendelijk voor de agrarische sector.

2 Reacties

  1. TvHeemskerk

    Precisielandbouw biedt vele voordelen voor boeren. Het kan niet anders dat drones steeds meer gebruikt gaan worden in dit 'veld'.

  2. Mart Jans

    Wauw, zeer interessante ontwikkelingen! Het kan inderdaad niet anders dan dat het gebruik op dergelijke wijze steeds meer en meer gaat voorkomen.

Plaats een reactie