Een Amerikaanse toerist heeft met een drone voor een hoop commotie gezorgd bij het Britse Windsor Castle, een van de koninklijke kastelen waar o.a. koningin Elizabeth regelmatig verblijft. De man heeft een officiële waarschuwing gekregen en werd opgedragen het beeldmateriaal te wissen.

10 minuten vliegen

Het incident vond eind april plaats, maar is nu pas naar buitengebracht door de Britse beveilingsdiensten. De koningin was toevallig in Windsor Castle aanwezig op de dag dat de Amerikaan besloot met zijn drone opnames te maken van het kasteel en de omgeving. Voor de politie ter plaatse was, wist de drone liefhebber 10 minuten lang dicht bij de kasteelmuren te vliegen. De man had verder geen kwade bedoelingen, maar wilde graag een video maken voor op YouTube. Het is niet bekend van welke drone de Amerikaan gebruik maakte, maar een omstander geeft aan dat 'de drone ontzettend groot was, wel een meter lang'. De man kreeg een 'ticking off' van de politie, maar er worden verder geen gerechtelijke stappen ondernomen. Wel werd de man opgedragen al het beeldmateriaal te wissen. drone_boven_windsor_castle_2drone_boven_windsor_castle_2

Eerdere incidenten

Het is in het Verenigd Koninkrijk niet toegestaan om met een UAV binnen een straal van 50 meter rond en boven gebouwen of bruggen te vliegen. Ook dient horizontaal gezien 150 meter afstand gehouden te worden van bevolkt gebied. Meerdere Britten hebben zich dit jaar al moeten verantwoorden voor hun illegale dronevluchten. Zo werd eind maart Nigel Wilson uit Nottingham aangeklaagd voor het vliegen boven bekende gebouwen als Buckingham Palace en het Palace of Westminster. Daarnaast vloog hij met zijn drone boven meerdere voetbalstadions uit de Premier League.

2 Reacties

  1. wim

    Daar komt de beste man goed weg met slechts een waarschuwing!

  2. michal

    En zo word de wet nog verder aangescherpt. Ga vooral zo door!!!! :SSS

Plaats een reactie