Ben jij een sloddervos en raak je vaak kostbare spullen kwijt? Met behulp van tags kun je kostbaarheden als sleutels, laptop en zelfs huisdieren terugvinden via Bluetooth. Deze technologie is niet nieuw, maar SkyTag is dat wel! SkyTag is de eerste Bluetooth tag die met behulp van een zogenaamde SkyNet drones kan worden opgespoord. Via crowdfunding platform Indiegogo.com heeft SkyTag genoeg steun ontvangen om deze gadget in Amerika in productie te kunnen nemen.

SkyTag: 's-werelds eerste drone-tracked tag

Specificaties

  • Energiezuinig dankzij Bluetooth

    SkyTag maakt gebruik van Bluetooth om via je smartphone of drone verbinding te maken met het te vinden item.

  • Drone compatible

    De bijbehorende SkyNet drone vliegt boven je stad en gaat op zoek naar jouw verloren items.

  • Compact formaat

    SkyTag is slechts 29 x 4,5 mm groot. Door zijn kleine afmetingen is de SkyTag de perfecte accessoire voor al je kostbaarheden.

  • Volledig waterproof

    SkyTag is volledig waterproof en ook bestand tegen andere vloeibare substanties.

  • Zeer luid

    Verloren items in de buurt zijn met een SkyTag eenvoudig terug te vinden dankzij het oorverdovende alarm van 75 dB.

  • Vervangbare batterij

    SkyTag's zijn duurzaam en hoeven niet na 1 jaar te worden weggegooid dankzij de vervangbare batterij.

Voor de bediening van SkyTag is een app voor iPhone, iPad en Apple Watch beschikbaar in de Appstore. SkyTag is nog bezig met de ontwikkeling van een Android applicatie.

Inzet van drones

SkyTag maakt gebruik van traditionele tag-technieken, zoals het uitzenden van een GPS-locatie dat kan worden opgepikt door je telefoon, en het alarm van 75 dB, wat handig is als je sleutels bijvoorbeeld onder de bank zijn verdwenen. Ben je een van je kostbaarheden echter onderweg verloren, dan wordt het terugvinden van je spullen al gauw lastig. Bijbehorende SkyNet drones vliegen boven je stad, welke vanaf grote hoogte bezig zijn met het opsporen van al je verloren spullen die zijn uitgerust met een SkyTag. Als voorbeeld noemt SkyTag de stad San Francisco. Deze stad kan binnen 5 uur door 1 drone worden afgespeurd.

SkyTag: 's-werelds eerste drone-tracked tag

SkyTag heeft als prototype een DJI Spreading Wings S1000 uitgerust met een Real-Time Locating System (RTLS) dat Bluetooth-signalen tot een afstand van 1000 meter kan oppikken. De SkyNet drones worden bestuurd door erkende UAS piloten met minimaal 1000 uur vliegervaring. Qua regelgeving voorziet SkyTag geen problemen; het bedrijf verwacht dat de inzet van commerciële drones voor 30 september 2015 grotendeels wordt toegestaan door de FAA.

Succesvol crowdfunding project

Alhoewel SkyTag haar campagne al succesvol heeft weten te maken via crowdfunding platform Indiegogo.com, is het momenteel nog steeds mogelijk om het SkyTag project te steunen. Vanaf $29 dollar kun je 1 SkyTag kopen, vanaf $99 krijg je 10 stuks. Nederlanders kunnen de SkyTags via hun smartphone gebruiken, maar de drone-compatibiliteit is voor hen nog niet beschikbaar. SkyTag wil naast San Francisco namelijk eerst proberen een SkyNet drone netwerk op te zetten in Austin, Seattle, Boston, Parijs en London.

SkyTag from Sky Tag on Vimeo.

1 Reacties

  1. dr0nie

    Nice! Zou wel wat voor mij zijn hahaha :/

Plaats een reactie