Skycatch, een Amerikaans startup bedrijf uit San Francisco, is een soort uitzendbureau speciaal voor drone piloten. Het bedrijf wordt ook wel de Uber voor drones genoemd. Skycatch is een jong bedrijf dat bijna 25 miljoen dollar ontving door investeerders waaronder Google Ventures.

Uitzonderingen

In Amerika worstelt de FAA nog steeds met de regelgeving omtrent drones en blijft intussen uitzonderingen geven voor het gebruik van de onbemande luchtvaartuigen. Inmiddels zijn er bijna 400 uitzonderingen gegeven en er zijn steeds meer industrieën die het nut van drones inzien.

Skycatch

Omdat drones erg duur zijn en het opleiden van een piloot ook veel tijd en geld kost, ontstaan er steeds meer bedrijven die zich uitsluitend specialiseren in het gebruik van drones. Om deze bedrijven van werk te voorzien bemiddeld Skycatch tussen opgeleide, professionele drone operators en bedrijven die graag gebruik willen maken van hun diensten. De dienst wordt door Skycatch Workmode genoemd. skycatch-drone-zakelijk-faa-workmode-amerika-verdienmodelskycatch-drone-zakelijk-faa-workmode-amerika-verdienmodel

Succesvol

Elke Workmode drone piloot moet een certificering halen bij Skycatch en bijna 1.000 piloten hebben dit inmiddels al gedaan. Skycatch bouwt ook drones en leased deze aan bedrijven zoals het Japanse constructie en mijnbouw bedrijg Komatsu.

FAA

Skycatch kreeg recentelijk toestemming van de FAA om drones in te zetten in de bouw en landbouw, maar hoopt dit uit te breiden met drones bij inspecties en reddingsacties. Het bedrijf stuurde een aantal drones naar Nepal om daar te helpen met reddingsacties na de hevige aardbevingen.

1 Reacties

  1. MX-Top-Speed

    Top idee!

Plaats een reactie