In Duitsland is een ongeluk gebeurd op de snelweg, met een drone als oorzaak. De drone is tegen de voorruit van een auto gekomen. Gehavend De bestuurder van de auto wilde op de A40 bij Bochum de snelweg verlaten, toen hij de schrik van zijn leven kreeg. Plots klapte er een wit gevaarte op zijn voorruit, wat er vervolgens weer vanaf stuiterde. De man stopte en vond een drone achter zijn auto. Tot vliegen was het gehavende apparaat vanaf dat moment niet meer in staat. De 47-jarige chauffeur van de auto is er zonder kleerscheuren vanaf gekomen. bochum  .

Quadcopter

Het witte onbemande vliegtuig heeft een doorsnede van ongeveer 40 cm en 4 propellers. Volgens de eerste geruchten zou het gaan om een DJI, echter blijkt het om een goedkoper instapmodel, de SYMA X5C Quadrocopter te gaan.

Zoektocht

Het voorval vond plaats in de avond van 17 mei, maar er wordt nog altijd gezocht naar de bestuurder van de drone. Bochumer Verkehrskommisariats is een onderzoek gestart naar de persoon die op de bewuste avond, rond de klok van 22.50 uur, met de drone aan het vliegen was. Zoals elke verstandige dronevlieger begrijpt, levert het vliegen op dergelijke plekken gevaarlijke situaties op.

2 Reacties

  1. Nils

    Pff, wat een onoplettende bestuurder.. De gouden regel van verkeersongelukken_ De snelste bestuurder rijdt de andere bestuurder aan, niet omgedraaid. De chaufeur van de auto zou de schade aan de drone moeten vergoeden! ;)

  2. dr0nie

    Hahahaha inderdaad! GOeie! ;)

Plaats een reactie