Een onbekende drone heeft in de stad Grand Rapids in de Amerikaanse staat Michigan gestrooid met geld. Deze vrijgevige actie leidde tot diverse schreeuwende omstanders die hun ogen niet konden geloven terwijl ze de bankbiljetten van de straat grepen.

Drone

Melvin Blohm, creative consultant bij MLive, was ook aanwezig in Rosa Parks Circle in downtown Grand Rapids toen er omstreeks 12:30 uur een drone voorbij vloog die strooide met bankbiljetten. Hij maakte met zijn smartphone opnames van de vliegende weldoener.

Drone

"De drone zweef even in het midden van de cirkel in Rosa parks Circle en na een paar minuten dropte het onbemande luchtvoertuig iets wat later echte bankbiljetten bleken te zijn", zegt Blohm. "Toen de omstanders realiseerden dat het echt geld betrof, wisten ze niet hoe snel ze het moesten grijpen."

Geld

Volgens Blohm betroffen het 1 dollar biljetten en hij schat dat er zo'n 50 dollar gedumpt is door de drone.

Compartimenten

De drone dropte cash vanuit één van de vier compartimenten. Volgens Blohm was er reeds één compartiment leeg voordat hij de drone deze lading met geld zag dumpen.

Piloot

Blohm vermoedt dat de piloten van de drone op het dak van het JW Marriott Hotel stonden. "Ik zag twee mensen op het dak van het hotel lopen naar de richting waar de drone naartoe vloog. Het bleek dat zij verantwoordelijk waren voor besturing van de drone", aldus Blohm. Uit navraag bij het JW Marriott Hotel bleek dat het hotel niet op de hoogte was van een geplande promotiestunt of drone vlucht.

1 Reacties

  1. Danny

    Geld graaien.. dat zal wel ellebogenwerk zijn geweest!

Plaats een reactie