Sohgo Security Services uit Tokyo, ook wel bekend als Alsok, is van plan om een ​​systeem te introduceren dat rondvliegende drones kan detecteren. Het systeem werkt door te luisteren naar het geluid van het gezoem van de rotors.

Detector

Het waarschuwingssysteem is interessant voor overheidsinstanties, bedrijven en belangrijke voorzieningen zoals kerncentrales in de strijd tegen terrorisme. Zo crashte er begin dit jaar een drone in de tuin van het Witte Huis, werden in Frankrijk meerdere kerncentrales geteisterd door onbekende drones en zorgde een drone boven het Franse paleis voor onrust. Andere potentiële gebruikers zijn mensen of groepen in de publieke belangstelling, die niet gediend zijn van de nieuwsgierige ogen van onbemande vliegtuigen.

Japan

De aankondiging van Alsok volgt op het incident van vorige maand dat een drone met radioactieve straling werd aangetroffen op het dak van het kantoor van de Japanse premier.

Geluiden

De uiterst gevoelige microfoons van het systeem kan zoemende geluiden tot 150 meter afstand opvangen en deze vergelijken met een database aan drone geluiden. Het drone waarschuwingssysteem is compatibel met de Alsok Total Track bewakingscamera, die automatisch kan detecteren en indringers kan volgen in een gebied van de dekking. alsok-japan-reborg-qalsok-japan-reborg-q

Robotica

Sinds 1982 ontwikkelt Alsok veiligheidsrobots, waaronder een ingenieuze camera-robot genaamd Reborg-Q. Vorig jaar is het bedrijf gestart met een drone-dienst die grootschalige zonne-energiecentrales kan controleren. Ook wil Alsok drones gaan gebruiken om bruggen en turbines in windparken te controleren, vertelde een woordvoerder van het Japanse bedrijf. Prijzen en lanceringsdatum van het drone waarschuwingssysteem zijn tot op heden onbekend, voegde hij toe.

0 Reacties

    Plaats een reactie