Op de crowdfunding website Kickstarter wordt een intelligent parachute systeem gepresenteerd dat ontwikkeld gaat worden wanneer het doel van 25.000 dollar bereikt wordt. Het parachute systeem genaamd: ‘SmartChutes’ is een initiatief van Micheal A Pick en is gemaakt om de veiligheid van drones te vergroten.

Waarnemen

Door het geïntegreerde SmartShoot systeem wordt het gevaar in de lucht direct waargenomen. Het systeem bevat een geïntegreerde gyroscope en een snelheidsmeter die waarneemt wanneer de drone in vrije val is of aan het tuimelen is. smartchutes-drone-kickstarter-dji-phantom-crowdfunding-quadcopter-parachutesmartchutes-drone-kickstarter-dji-phantom-crowdfunding-quadcopter-parachute

Parachute

Het systeem lanceert na waarneming van gevaar automatisch en binnen 0,35 seconden een grote 36” parachute. Er is geen input van de piloot nodig en kan dus veel sneller ingezet worden. Bij een vrije val telt elke seconden en de parachute kan daarom ook niet wachten op een handeling van de piloot. De drone moet op een minimale hoogte van 50 meter vliegen om ervoor te zorgen dat de parachute volledig opent.

Batterij

De SmartChutes module bevat een eigen oplaadbare accu waardoor hij altijd blijft werken. Bij een lege accu van de drone zal de SmarChutes naar behoren werken. Ook wanneer de drone geen signaal meer heeft met de transmitter zal de SmarChutes functioneel blijven. smartchutes-drone-kickstarter-dji-phantom-quadcopter-crowdfunding-parachutesmartchutes-drone-kickstarter-dji-phantom-quadcopter-crowdfunding-parachute

Drones

De SmartChutes weekt 113 gram en is geschikt voor drones tot 1.81 kilogram. Helaas voor de Phantom 2 en Phantom 3 gebruikers zullen zij wel kleine propellers aan moeten schaffen om gebruik te kunnen maken van de SmartChutes. De standaard 9” propellers zijn te groot en zullen vervangen moeten worden voor de 8” propellers.

Kickstarter

Via Kickstarter kun je jouw eigen exemplaar bestellen in verschillende pakketten. Of het gewenste doel van 25.000 dollar bereikt gaat worden is nog maar de vraag. Met nog 11 dagen te gaan staat de teller nu nog net onder de 5.000 dollar.

3 Reacties

  1. Thijs_

    Nice product!! Ga gelijk even kickstarter checken

  2. wim

    Mooi. Hoop dat het project het doel behaalt zodat we het over een tijd in de winkels kunnen vinden.

  3. wijnand

    Praktisch, ook voor de DJI inspire?

Plaats een reactie