Fotograaf Paul Giezen uit Nijmegen is een flyeractie begonnen om zijn vermiste DJI Phantom drone met iPhone terug te vinden. De professionele fotograaf zag zijn nieuwe aanwinst er vrijdag 24 april, tijdens een eerste proefronde boven Lent, vandoor gaan.

Drone met telefoon

"Ik wilde gaan oefenen met de nieuwe drone, die ik voor iets meer dan 600 euro kocht. Ik had er een iPhone4s-telefoon onder gehangen als camera. Stom genoeg zat er geen simkaart in, omdat ik de telefoon alleen gebruikte om te filmen", zegt Giezen tegen De Gelderlander. dji-phantomf-drone-kwijt-lent-nijmegendji-phantomf-drone-kwijt-lent-nijmegen

Raadsel

Het is Giezen een raadsel wat er met zijn drone gebeurde in Lent. "Ik ben meteen gaan zoeken, maar zonder resultaat. Ik heb de afgelopen weken diverse malen gezocht."

Flyers

Giezen maakte flyers, posters en foto’s van zijn vermiste DJI Phantom. 'Wie heeft mijn drone gevonden?', staat op flyers en A4-tjes die in brievenbussen vallen in de buurt van de 'rampplek'.

Minder gerust

Giezen wordt er steeds minder gerust op. "Had ik maar een simkaart in die iPhone gestopt. In de reclame zie je dat zo'n drone besturen een fluitje van een cent is, maar dat is dus niet waar. En dat ze terugkomen naar de plek waarvandaan je ze wegstuurde al evenmin."dji-phantomf-drone-gezocht-flyer-lent-nijmegendji-phantomf-drone-gezocht-flyer-lent-nijmegen

10 Reacties

  1. Canton

    Als je return to home heb ingesteld en volgens de goede volgorde bent begonnen en de drone toch weg vliegt heb je een fly away

  2. dr0nie

    Aiai wat zuur... telefoon én drone kwijt! :O

  3. Guus

    Als je gaat vliegen zonder de handleiding te lezen kom je inderdaad zulke dingen tegen, eigen schuld!

  4. ad

    Ik heb op mijn drone Phantom2 een stikker geplakt met mijn mobiel nr. Nu maar hopen dat er geen fly away komt en dan toch... dat de eerlijke vinder mij belt.

  5. Dennis

    Hoop voor 'm dat ie 'm terug krijgt!

  6. Ben

    Als je de handleiding leest en je de drone juist kalibreert voor je gaat vliegen dan slaat hij de home locatie vanzelf op (Phanton 3 advanced dan) en komt hij keurig terug. Dus dit lijkt een gevalletje onzorgvuldig handelen!

  7. Hans

    Tja, daarom heb ik een Yuneec Typhoon Q500+ gekocht. Komt altijd terug naar de afstandsbediening (in plaats van de opstijglocatie) en vliegen is toch echt een fluitje van een cent!

  8. jp

    R.T.F.M. !

  9. RCtesting.tv

    Hans dat is onzin dat is bij elke phantoms al zo alleen heeft hij niet ingesteld

  10. thomas

    Wat een retard

Plaats een reactie