De Britse pilotenorganisatie Balpa heeft een onderzoek gehouden over drones onder 2.000 volwassenen. De meeste mensen vinden dat er striktere regels omtrent drones opgesteld moeten worden in Engeland en moet de drone operator gekwalificeerd zijn om een drone te mogen besturen.

Gevangenisstraf

Eind 2014 kwamen drones negatief in het nieuws doordat een drone op een hoogte van 500 meter werd gespot door een piloot van een passagiers vliegtuig waar 74 passagiers aan boord waren. De helft van de ondervraagden gaf in het onderzoek aan dat zij deze onverantwoorde drone operators met een gevangenisstraf willen bestraffen. Ongeveer een derde van de ondervraagden vindt dat het vliegen van drones boven stedelijke gebieden compleet verboden moet worden.

Veiligheid

Algemeen secretaris van Balpa, Jim McAuslan zegt dat de drone technologie in opkomst is en dat Balpa ervoor wil zorgen dat het hele land hiervan kan profiteren zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid in de luchtvaart. Britse piloten organiseerden een Drone Safety Top waar de resultaten van het onderzoek gepresenteerd werden. Piloten en het publiek willen beide een veilige drone zone creëren en het onderzoek laat zien dat het publiek hiervoor graag strengere drone regels ziet.

Huidige regelgeving Engeland

In Engeland moeten commerciële piloten altijd toestemming vragen bij de CAA. Hobbyisten mogen met hun drone op een hoogte van 400 meter vliegen en een maximale horizontale afstand van 500 meter. Daarnaast moet de drone altijd in het zicht van de operator blijven en moet hij minimaal 150 meter afstand houden van aaneengesloten bebouwing. In Engeland moet je ook 150 meter afstand van mensenmenigtes houden die bestaat uit meer dan 1.000 personen. Als laatste moet je in Engeland goed opletten wat je met je luchtopnames doet. Door de Data Protection Act is het niet toegestaan om foto’s van anderen te maken en vervolgens op te slaan. engeland-drone-regels-wetgeving-onderzoek-big-ben-london-dji-3dr-inspire-phantomengeland-drone-regels-wetgeving-onderzoek-big-ben-london-dji-3dr-inspire-phantom

Spionage

In december meldde de Engelse krant de Sun dat Louis van Gaal, trainer van Manchester United, een beveiligingsbedrijf zou hebben ingehuurd die drones in de lucht opsporen. Het bedrijf moest de tactiek van Manchester United beschermen door er voor te zorgen dat er geen drones met camera's boven het veld vlogen.

0 Reacties

    Plaats een reactie