Na de zware aardbeving in Nepal is het land in puin en is er veel hulp nodig. De afgelopen dagen zijn er al meerdere drone beelden verschenen die de gevolgen van de aardbeving in Nepal lieten zien. Drones kunnen daarnaast ook een inzicht geven over waar mensen zich begeven in het rampgebied. global-medic-drone-quadcopter-nepal-aardbeving-hulpverlening-giro-555.

Drones

Een van de grootste uitdagingen in een rampgebied is het inzicht krijgen waar de hulp precies nodig is, maar doordat veel verbindingswegen verwoest zijn kunnen hulpverleners deze plekken niet snel genoeg in kaart brengen. Hulpverleners in Nepal zetten nu drones in om snel een inzicht te krijgen waar zij naartoe moeten.

Global Medic

Hulporganisatie Global Medic zet drones in om zo snel en efficiënt mogelijk te werken. Dit deden zij ook na de Typhoon Hagiput in de Phillepijnen in december 2014. Nu wordt de drone ingezet in Nepal zodat de hulpverleners tijd besparen en snel op de hulpbehoevende locatie arriveren. “In plaats van rond rijden van locatie tot locatie, opzoek naar hulpbehoevende mensen, hebben wij nu een drone in de lucht die ons precies kan vertellen waar wij moeten zijn,” zegt Matt Capobianco, adjunct directeur van Global Medic. De drones kunnen ook meerdere plekken tegelijk bekijken en voeren in Nepal momenteel 3 tot 4 vluchten per dag uit.

Toestemming

Global Medic moest wel toestemming krijgen van de Nepalse overheid om met drones te vliegen, maar om drones te besturen zijn geen speciale logistieke activiteiten nodig. “De drone heeft geen speciale landingsplaats nodig” zegt Capobianco. “Mijn team op de grond kan overal opstijgen en landen waar nodig is en daardoor zijn wij erg mobiel”.

Medische lading

Op dit moment zijn de drones nog niet uitgerust met een medische lading voor de hulverleners, maar volgens Capobianco is deze mogelijkheid niet ver weg. Op dit moment zijn de kaarten en informatie die de drones brengen erg nuttig voor de hulpverleners op de grond en kan het ook helpen bij de wederopbouw van het land nadat Global Medic weer weg is.

Giro 555

De mensen in Nepal hebben uw hulp hard nodig. Veel huizen zijn ingestort waardoor mensen buiten moeten slapen. Vaak in de regen omdat het regenseizoen is. Op dit moment slapen een hoop families bij elkaar onder één tentdak waardoor ze geen privacy hebben. Ziektes kunnen zich op deze manier snel verspreiden. Vele mensen raakten zwaar gewond tijdens de aardbeving, maar veel ziekenhuizen zitten vol, dus niet iedereen kan verzorgd worden. Help Nepal en stort op Giro 555. giro-555-ramp-aardbeving-nepal-2015giro-555-ramp-aardbeving-nepal-2015

0 Reacties

    Plaats een reactie