Delfste studenten van de studievereniging VSV Leonardo da Vinci van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaartechniek hebben vrijdagmiddag tegelijkerijd 170 drones laten vliegen. Met deze ludieke actie hebben ze het wereldrecord 'grootste aantal drones tegelijkertijd in de lucht' gevestigd.

Recordpoging

Bij de recordpoging kon niemand aanwezig zijn van Guinness World Records. De recordpoging is aan de hand van videomateriaal ingediend bij Guinness. Een officieel wereldrecord met de meeste drones in de lucht is nog niet geregisteerd bij Guinness World Records, maar de studievereniging hoopt hiermee een nieuwe uitdaging voor anderen te creëren.

70 jaar

De 170 studenten van de studievereniging van Luchtvaart- en Ruimtevaartechniek vieren daarmee het begin van hun zeventigste verjaardag.

Met 'n zucht door de lucht

Gisteren organiseerde de studenten ook nog een eigen versie van 'Ter Land, Ter Zee, en in de Lucht'. In 'Met 'n zucht door de lucht' gingen dertien teams met zelfgemaakte vliegtuigen van een schans af. delft-studievereniging-drones-record-pogingdelft-studievereniging-drones-record-poging

Landkamp 3.12

Ondanks het feit dat het record nog niet een officieel Guinness World Record is, is de poging van studievereniging VSV Leonardo da Vinci niet de eerste recordpoging 'de meeste drones gelijktijdig in de lucht'. Van 17 tot en met 20 mei 2012 vond Landkamp 3.12 plaats in Ostheim, Duitsland waar 132 drones gelijktijdig in de lucht zweefden.

0 Reacties

    Plaats een reactie