De afgelopen week is de watertoren tussen Scheveningen en Wassenaar een echte nachtmerrie geweest voor twee drone operators. Dinsdag meldde Bas Bogers op zijn Facebook dat hij zijn drone met camera op het dak van de watertoren had geparkeerd en vandaag was er een tweede drone operator slachtoffer nadat hij zijn DJI Phantom zag landen op de bijna 50 meter hoge toren. dji-phantom-drone-quadcopter-wassenaar-scheveningen-watertoren.

Automatische landing

Doordat de accu van de DJI Phantom drone, die vandaag op het dak belandde, bijna leeg was, startte de automatische landing. Echter landde het kleine onbemande luchtvaartuig op het dak van de watertoren. De eigenaar nam nog contact op met de eigenaar van de watertoren maar ook die kon hem niet helpen.

Brandweer

De drone lag precies boven een fiets- en wandelpad waardoor een gevaarlijke situatie zich voor deed. Wanneer de drone van het dak waait kan deze op een mens terecht komen. De eigenaar van de watertoren besloot de brandweer te bellen en vroeg of zij de drone weg konden halen.

Grote kraan

Normaal wordt een klus als deze met een hoogwerker gedaan, maar omdat die niet zo hoog komt werd de grote kraan 7489 met calamiteitenbak gebruikt. Hiermee kon makkelijk de dakrand bereikt worden en de drone veilig verwijderd worden. drone-watertoren-quadcopter-dji-phantom-scheveningen-wassenaardrone-watertoren-quadcopter-dji-phantom-scheveningen-wassenaar

Kosten

De drone operator die vandaag zijn drone zag landen op het dak van de watertoren krijgt geen rekening van de brandweer, omdat de brandweer door de eigenaar van de watertoren is gebeld. De drone leverde gevaar op voor passanten, en het bestrijden van gevaar is de taak voor de brandweer.

Nog op het dak

Helaas voor Bogers ligt zijn drone waarschijnlijk op een veilig plekje op het dak en daar blijft hij dan voorlopig ook nog liggen. Hopelijk voor hem gaat het flink waaien en overleeft zijn drone een val van 50 meter. drone-scheveningen-wassenaar-watertoren-dji-phantom-brandweerdrone-scheveningen-wassenaar-watertoren-dji-phantom-brandweer

2 Reacties

  1. Rob

    sukkels door deze onbenullen krijg je allemaal vage regelgeving... Bedankt!

  2. dr0nie

    Pff inderdaad niet zo handig :s

Plaats een reactie