Onderzoekers van het Amerikaanse leger presenteren een nieuwe mini-drone die gebruikt kan worden bij civiele missies of in oorlog. De kleine onbemande luchtvaartuigen dragen de naam ‘Cicada’ ( Close-in Covert Autonomous Disposable Aircraft). De wegwerp drones beschikken over GPS en vliegen volledig autonoom.

Cicada

De kleine drones zweven als een vogel en kunnen vanaf elk luchtvaartuig gedropt worden, waaronder ballonnen of zelfs grotere drones. Ondanks zijn kleine afmeting haalt de drone een topsnelheid van ruim 75 kilometer per uur en is hij daarnaast erg stil omdat hij geen motors of propellers heeft. Het prototype kostte zo’n 1000 dollar om te maken, maar wanneer de drones in productie gaan zullen zij slechts 250 dollar per stuk kosten. cicada-drone-amerikaanse-legercicada-drone-amerikaanse-leger

Eerdere test

In 2011 is het minuscule apparaat al getest in Yuma, Arizona, waar hij van een hoogte van 17.500 meter werd gedropt. De drone landde binnen 3 meter van zijn doel. De drone kan gebruikt worden voor weer voorspelling, het in de gaten houden van verkeer of voor het afluisteren van vijandelijke troepen.

Handig

Wanneer de drone met een microfoon of een bewegingsdetector wordt uitgerust kan hij naast een weg gedropt worden om precies te horen wanneer er een vrachtwagen of auto langs die weg rijdt. De drone verteld je precies hoe hard hij rijdt en welke kant hij op gaat.

Postduiven

De drones zijn de postduiven van de toekomst. Je verteld ze waar ze heen moeten en ze vliegen er direct autonoom naartoe. De drones zijn enorm robuust en hebben verschillende testen doorstaan. De drones vlogen door bomen, raakte het asfalt, tuimelde in gravel en raakte vol met zand. Het enige wat de functionaliteit van de drones aantast is het stuivend zand in de woestijn. Wanneer de drone onder het zand beland wordt het signaal verzwakt en verbreekt de verbinding. cicada-drone-amerikaanse-leger-klein-postduifcicada-drone-amerikaanse-leger-klein-postduif

1 Reacties

  1. Dennis

    Gaaf!

Plaats een reactie