De Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) heeft toestemming gegeven voor de opening van een drone school bij de Auburn University in Alabama. De UAV-vliegschool in de zuidelijke staat is de eerste locatie die officieel wordt goedgekeurd door de FAA. 'Het is erg spannend om koploper op dit gebied te zijn', aldus Bill Hutto, Vliegveld & Luchtvaart Director van Auburn University.

Groeiende drone industrie

Drones zijn erg populair en die populariteit blijft voorlopig stijgen. "We hebben het over miljarden dollars die de drone industrie de komende jaren gaat genereren", zegt Hutto. Omdat steeds meer mensen en bedrijven drones gaan gebruiken, ziet de FAA een drone school als een goede manier om dronepiloten op te leiden. De opleidingen worden daarom niet alleen toegankelijk voor studenten van de Auburn University, maar ook voor andere geïnteresseerden. auburn_university_drone_schoolauburn_university_drone_school

Inhoud drone lessen

De drone-lessen die op de Auburn University worden gegeven bestaan o.a. uit het besturen en manoeuvreren van een drone. Daarnaast wordt er ook veel nadruk gelegd op de wetgeving voor UAV's. 'Men leert over de huidige wetgeving en wat je nodig hebt om officiële toestemming van de FAA te krijgen voor het uitvoeren van commerciële drone vluchten".

0 Reacties

    Plaats een reactie