De Golden Gate Bridge in San Francisco wordt geteisterd door drones. De wereldberoemde brug is zeer populair bij filmmakers waardoor er met regelmaat drones worden gesignaleerd in het nabijgelegen luchtruim.

Aantal drones verminderen

Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor management van de Golden Gate Bridge heeft senator Dianne Feinstein gevraagd om het aantal rondvliegende drones in de buurt van de brug te reduceren.

Gevaar

Golden Gate Transportation District General manager Denis Mulligan vertelt aan Marin Independent Journal dat de onbemande vliegtuigjes een mogelijke dreiging vormen voor de veiligheid van de burg. De brug werd na de aanslagen van 11 september 2001 ook door het U.S. Department of Homeland Security aangewezen als een mogelijk doelwit voor terroristische aanslagen.

Crash

Volgens Mulligan vliegen er regelmatig drones op plekken omringd met beveiligingshekken waar het niet is toegestaan te fotograferen. Ook zou er volgens hem recentelijk een drone gecrasht zijn op het wegdek van de brug. golden-gate-bridge-san-francisco-toeristengolden-gate-bridge-san-francisco-toeristen

Toeristische trekpleister

De wereldberoemde brug is een zeer geliefd object bij filmmakers en toeristen. Het is daarom niet verwonderlijk dat er met enige regelmaat drones in de buurt van de Golden Gate Bridge circuleren. Tot op heden hebben we de Golden Gate bridge al in meerdere drone video's voorbij zien komen.

De bekende brug uit Full House

De brug verwierf in Nederland veel bekendheid door haar aanwezigheid in vele Amerikaanse filmproducties, zo was de brug onder andere te zien in de intro van de populaire serie 'Full house'.

San Francisco

San Francisco is een stad in de Amerikaanse staat Californië. De stad, die meer dan 800.000 inwoners telt, is zeer geliefd door toeristen dankzij haar vele toeristische trekpleisters. Niet alleen de Golden Gate Bridge, maar ook de gevangenis Alcatraz, Painted Ladies, kabeltrams en Fisherman's Warf zijn geliefd bij vele toeristen wereldwijd.

SUSBEXPO 2015

Letterlijk in de schaduw van de wereldberoemde brug, vindt op dit moment de 3e editie plaats van San Francisco Small Unmanned Systems Business Exposition 2015 (SUSBEXPO). De beurs is de ontmoetingsplek voor dronefans en mensen uit de drone industrie. De 3-daagse beurs vindt plaats van 29 april tot en met 1 mei 2015 en meer informatie is te vinden via www.susbexpo.com. golden-gate-bridge-san-francisco-californiegolden-gate-bridge-san-francisco-californie

0 Reacties

    Plaats een reactie