Luchtvaartorganisaties overal ter wereld maken gretig gebruik van YouTube om bestuurders van drones te beboeten voor niet toegestane vluchten.
In plaats van te werken aan nieuwe - en duidelijke - regelgeving lijken de luchtvaartorganisaties enthousiaste luchtfotografen te willen afstraffen voor hun illegale vluchten op basis van de geüploade content. Wereldwijd worden dronepiloten op het matje geroepen om verantwoording af te leggen naar aanleiding van hun gedeelde video's op het online video netwerk. drone-boete-geld-euro
Zo werd in Australië afgelopen week een dronepiloot beboet voor een illegale vlucht naar aanleiding van het plaatsen van een video op YouTube. Een man uit Queensland ontving een boete van 600 Euro (850 Australische Dollar) van de Australische luchtvaartautoriteit CASA op basis van eerder geüploade beelden. Civil Aviation Safety Authority (CASA), de Australische luchtvaartpolitie, verklaarde de man op het spoor te zijn gekomen dankzij zijn YouTube account waarin diverse video's werden getoond van opnames met zijn DJI drone op niet toegestane locaties. Ondanks het feit dat de piloot meerdere video's op verschillende locaties in Australië had gedeeld, kreeg de man slechts één boete. drone-video-uitspraak-rechtbank-boete
Ook in eigen land schuwt de luchtvaartpolitie niet om gebruik te maken van YouTube om overtredende dronepiloten op te sporen. Jelte Keur, de maker van de Domtoren video - bekroond met de Drone Video van het Jaar Award 2014 - ontving maanden na dato een boete van 350 Euro voor zijn illegale vlucht boven het centrum van Utrecht. Ook kwam de luchtvaartpolitie via YouTube Nijkerker Henk van Boeijen, maker van de luchtopnames van een brand in Bunschoten, op het spoor en bestrafte hem met twee boetes van 300 Euro voor het niet in acht nemen van de luchtvaartregels.
Het plaatsen van mooie luchtopnames op het internet is dus niet geheel zonder risico's. Mocht je toch van plan zijn je drone opname te willen delen en je bent niet zeker of je vlucht is uitgevoerd rekening houdend met de huidige drone (lees: modelvliegtuig) regelgeving, dan adviseren we om je video niet onder je eigen naam te uploaden naar YouTube. Ook kun je je dronevideo anoniem plaatsen via Drones.nl. Stuur je video naar video@drones.nl zodat je video anoniem wordt geplaatst en je prachtige luchtopnames niet verloren zullen gaan. drones-anoniem-video-luchtvaartpolitie
Drones.nl roept alle dronepiloten in Nederland op zich te allen tijde te houden aan de regelgeving. Overtreding van de regelgeving kan niet alleen leiden tot een torenhoge boete, maar brengt ook de veiligheid en privacy van omstanders en omwonenden in gevaar en kan mogelijk leiden tot een strengere regelgeving in de toekomst.
Ik wordt er niet zo goed van: telkens ls er weer eens wat leuks te doen is moeten de regelneven het op n overdreven manier komen verpesten. Een incidentvrij bestaan is niet eens mogelijk indien helemaal niemand meer zou bewegen. Uitkijken is de boodschap en zelf verantwoordelijkheid dragen voor gevolgen en niet het ziekenfonds de verzekeringsmaatschappij. Dan let iedereen vanzelf wel op. Nog niemand gehoord trouwens over helmplicht voor mensen die met een drone willen spelen. -Gaan ze ook nog verzinnen.-
DRONES.nl biedt een verzameling van nieuwsberichten over drones in categorieën als: Drones, Accessoires, Luchtfotografie, FPV racing, Evenementen, Technologie, Bezorging en Opmerkelijk.
Naast nieuws vind je ook video’s , bedrijven, events en forum over drones, oftewel de kleine vliegtuigjes zonder piloot ook wel aangeduid als multicopters, quadcopters, hexacopters, octocopters, helikopters, UAV en andere onbemande luchtvaartuigen en op afstand bestuurbare vliegtuigjes.
Via de handige dronevergelijker kun je razendsnel alle drones zoeken op basis van bepaalde kenmerken. Via de zoekmachine vind je alle populaire modellen drones van bekende merken.
[message]